Uszka z grzybami

2012_DSC_2588
Przepis:

Farsz:
– suszone grzyby w ilości dużego słoja po ogórkach namoczyć na noc i pogotować przez pół godziny (wodę zostawić do barszczu)
– trzy cebule podsmażyć pokrojone
Całość rozdrobnić w robocie kuchennym, dodać jajko i łyżkę bułki tartej, sól, pieprz.

Ciasto na pierogi:
– 1 kg mąki
– 1/2 litra gorącej wody
– łyżka oleju
Zagnieść w robocie na kulę.

Pierogi można przygotować wcześniej i zamrozić.

Reklamy

5 thoughts on “Uszka z grzybami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: