Barszcz czerwony

Składniki:
– 2 kg buraków – umyte piec w piekarniku aż skórka zacznie się marszczyć,

2012_DSC_2595

wystudzone obrać i utrzeć na tarce.
– woda spod szynki (z liściem laurowym, zielem angielskim i owocem jałowca)
– woda spod rybich głów (opcjonalnie)
– woda spod jarzyn na sałatkę
– zakwas buraczany (kupny lub robiony)
– woda z grzybów na pierogi

Po dodaniu buraków nie gotować, aby barszcz nie stracił koloru.

W związku z falą protestów, która przeszła przez Polskę po opublikowaniu postu „Uszka z grzybami”, kwestionującą zasadność użytej nazwy informuję, że następnym razem nasze uszka/pierogi będą zakręcone.

2012_DSC_2641

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: