Imprezka urodzinowa

Joanna_Mrowka_15_DSC_6527

Joanna_Mrowka_15_DSC_6528

Joanna_Mrowka_15_DSC_6531

Beza Pavlova:
– 6 białek
– 300 g cukru
– łyżeczka octu
– łyżeczka mąki ziemniaczanej

Białka ubić na sztywno. Dodawać stopniowo cukier dalej ubijając. Dodać ocet i mąkę. Wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia lub folią (uwaga rośnie). Piec 5 minut w 180 stopniach, a dalej 1,5 h w 150 stopniach. Po upieczeniu zostawić do wystudzenia w uchylonym piekarniku.
Udekorować bitą śmietaną (używam dużej piątnicy – 30%) bez cukru lub z małą ilością i owocami. Do ubitej śmietany można dodać łyżkę mleka w proszku.
Smacznego.

Advertisements

3 thoughts on “Imprezka urodzinowa

  1. Kurcze, ja już na którymś blogu, który czytuję widzę tą bezę i w końcu chyba się nie oprę pokusie i przygotuję ją w sobotę. Ślinka cieknie na sam widok :) No i jeszcze te owocki – piękna buźka wyszła. Zresztą dzieciaczki też uśmiechnięte, chyba nie mogą doczekać się kawałka tej pyszności :) Pozdrawiam

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: